Belettering – cruciaal onderdeel van het grafmonument

Het aanbrengen van de naam, data en afbeeldingen is een belangrijk onderdeel van het grafmonument. Maar al te vaak wordt het vormgeven van de belettering dan ook onderschat.

TOWA al ruim 40 jaar ervaring in belettering van grafmonumenten

Belettering

Het aanbrengen van de naam, data en eventuele tekst en afbeeldingen is een belangrijk onderdeel van het grafmonument. Maar al te vaak wordt het vormgeven van de belettering onderschat. Het beletteren van grafstenen, grafmonumenten, urn-gedenktekens en overige gedenkstenen, kan op diverse manieren. Stap 1 is het kiezen van de juiste manier van belettering. U kunt bij TOWA kiezen uit uiteenlopende manieren van belettering.

Wij bij TOWA zijn gespecialiseerd in het produceren van op-liggende grafsteen beletteringen in aluminium en RVS. Op-liggende grafsteen beletteringen zijn ten eerste onderhoudsvriendelijk, duurzaam en altijd op maat te produceren. Daarbij geeft het natuurlijk ook een strakke en decoratieve uitstraling

belettering

Klanten kunnen bij TOWA kiezen voor belettering in standaard afmetingen variërend tussen 10mm – 100mm. Naast de standaard afmetingen zijn beletteringen in afwijkende afmetingen op aanvraag leverbaar.
Naast belettering kan er ook gecombineerd worden met symbolen en accessoires om het monument persoonlijker te maken. Tevens heeft u de mogelijkheid de belettering zowel los als in geschrift (aan elkaar) te bestellen.

Assortiment

Persoonlijke belettering - maatwerk

Het grafmonument wordt steeds vaker gepersonaliseerd. TOWA levert ook teksten in eigen handschriften, persoonlijke decoraties, foto’s en zelfs ook tatoeages. Door alle mogelijke technieken is op basis van een tekening of foto haast iedere klantwens te realiseren.

Bent u er nog niet uit, maar wilt u weten wat nu precies de voordelen zijn van op-liggende beletteringen voor op gedenkstenen t.o.v. graveren of andere technieken ?
Lees alle relevante ins en outs in ons blogartikel: Graveren of beletteren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Contact
Maatwerk

Voordelen op-liggende belettering op een rijtje:

Naast het feit dat er bij deze vorm van belettering geen water en vuil in de letters komt te staan, heeft op-liggende belettering de volgende voordelen:

  • Zeer onderhoudsvriendelijk & eenvoudig te reinigen
  • Duurzaam product geschikt voor iedere steensoort
  • Gezonde prijs/kwaliteitsverhouding
  • Verschillende bevestigingsmethoden
  • Strakke en decoratieve uitstraling
  • Vijftien jaar productgarantie – kwaliteit gegarandeerd.

Waar kan ik een grafsteen belettering ontwerp maken?

U kunt het ontwerp heel eenvoudig zelf maken via onze TOWA Editor. Heeft u een persoonlijk ontwerp? Laat het ons dan even weten via mail of telefoon, onze medewerkers helpen u graag verder.

Wat is het verschil tussen RVS en Aluminium belettering?

Lees de verschillen tussen RVS en Aluminium belettering in ons blog : [TITEL].

Heb ik garantie op jullie grafsteen beletteringen?

Standaard biedt TOWA u 15 jaar garantie op het gehele productassortiment. Doordat wij kwaliteit leveren kunnen de producten langer dan 30 jaar mee gaan.

Bij welke verkooppunten kan ik jullie grafsteen belettering kopen ?

TOWA levert aan >400 verkooppunten in Europa. Uw lokale gedenksteenspecialist of steenhouwerij kan u helpen de producten bij ons te bestellen.

Wat is jullie levertijd?

Doordat wij een familiebedrijf zijn met korte lijnen, zijn wij in staat de bestellingen binnen 10 werkdagen te leveren. Indien sprake is van een persoonlijke wensen stemmen wij dit graag persoonlijk met u af.

Leveren jullie ook aan consumenten?

Nee, daarentegen werken wij samen met de beste steenhouwerijen en gedenkspecialisten in heel binnen- en buitenland. Onze partners helpen u graag verder zodat wij samen uw gewenste monument vorm kunnen geven.

Hoe kan ik grafsteen beletteringen het beste schoonmaken?

TOWA Producten zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Doordat er geen corrosie is, kunt u alle producten met een simpel doekje schoonmaken. U kunt ook speciale schoonmaak doekjes bij ons afnemen bij uw bestelling, zodat u ook het hardnekkigste vuil eenvoudig kunt schoonmaken.