Trends in grafmonumenten Naar overzicht

Trends in grafmonumenten

Uitvaarten zijn ten opzichte van een aantal jaar geleden veel veranderd. Welke trends spelen er op dit gebied? In deze blog worden de trends verder uitgelicht.
De uitvaarten van nu zijn ten opzichte van een aantal jaar geleden veel veranderd. Voornamelijk de ‘oude’ gewoontes en rituelen worden steeds minder en het wordt steeds persoonlijker. Naast deze verschuiving zijn er ook een aantal trends die steeds meer toenemen.

Black is not back

Helemaal zwarte kleding naar een begrafenis? Die tijd is toch echt wel voorbij. Er wordt zelfs steeds vaker op de uitnodiging gevraagd of dat iedereen in een kleur komen die bijvoorbeeld speciaal was voor de overledene.

Afscheid op een bijzondere locatie

De afscheidsbijeenkomst wordt steeds vaker gehouden op een plek die bijzonder was voor de overledene, bijvoorbeeld in hun eigen tuin of waar diegene graag kwam. Deze plekken zijn voor de nabestaande wat minder beladen dan een rouwcentrum en geeft hen de kans hun nabestaanden te herinneren zoals zij dat wensen.

Social media

Als u veel op social media zit, heeft u vast ook al wel gemerkt dat social media een steeds grotere rol speelt in de uitvaartwereld. Een bericht plaatsen om te laten weten dat iemand is overleden of condoleren op Facebook is nu de standaard. Het afscheid wordt hierdoor niet makkelijker maar het er over praten wel.

Persoonlijke touch

Persoonlijk is het kernwoord van nu. Of het nu gaat over de muziek, toespraak of het grafmonument. Wil je ook een persoonlijk grafmonument? Er komen ook steeds meer mogelijkheden om een grafmonument zo persoonlijk mogelijk te maken met decoraties. Hier kan je zo creatief mee zijn als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke boodschap, handtekening of ander aandenken aan uw nabestaanden. Geen wens is te gek. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op TOWA voor inspiratie.

Naar overzicht
Deel dit artikel