Verschil tussen geborsteld, gepolijst en gesatineerd RVS Naar overzicht

Verschil tussen geborsteld, gepolijst en gesatineerd RVS

RVS kan op veel verschillende manieren worden behandeld. Een van de meest bekende manieren zijn polijsten, borstelen en satineren. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze methoden? En welke bewerkingsmethode moet je kiezen wanneer je een belettering gaat uitkiezen? Wij ontwerpen en produceren in diverse branches maatwerk RVS projecten en opdrachten uit.

Een (graf)monument geeft vorm aan de laatste plek van de overledene. Het aanbod hierin is groot en er komen hierbij veel vragen naar voren. Bijvoorbeeld welk materiaal of lettertype kies ik uit voor op de grafsteen en waar kan ik deze bestellen? Om u op weg te helpen ga ik het hebben over het materiaal RVS voor uw grafsteenbelettering en het verschil tussen geborsteld en gepolijst RVS.

Polijsten

De oppervlakte van metalen kan ruw aanvoelen. Omdat deze oppervlakte ruw zijn kan dit nadelig zijn voor het uiterlijk. Door middel van polijsten kan de ruwheid worden weggewerkt en houd je een mooi hoogglans oppervlak over. Dit maakt dat gepolijst RVS een moderne uitstraling heeft. Dus wanneer je gaat voor een modern grafmonument zijn RVS grafbelettering en decoraties een goede keus. RVS polijsten heeft niet alleen invloed op het uiterlijk maar ook voor het reinigen van het materiaal.

Borstelen

Het borstelen van RVS wordt om een aantal redenen gedaan. Ten eerste voor het uiterlijk. Het oppervlak krijgt een mooie matte structuur. Ten tweede om beschadigingen en kleuraantastingen weg te werken. Het fijne aan geborsteld RVS is dat toekomstige krassen minder zullen opvallen waardoor je grafsteenbelettering langer mooi blijft.

Satineren

Satineren is een drievoudige oppervlakte behandeling waarbij het product zowel geborsteld, gepolijst en vervolgens gestraald wordt. Met deze behandeling krijgt het product een mooi matte uitstraling mee. Daarbij zorgt het ervoor dat het metaal minder gevoel is voor krassen. Gesatineerd RVS geeft een chique uitstraling en is erg goed toepasbaar voor grafbeletteringen en grafdecoraties. Doordat het metaal zo is behandeld, gaat het nóg langer mee en bieden wij standaard 10 jaar garantie op deze producten.

Wil je weten wat er voor grafsteen producten er allemaal zijn in RVS? Bekijk hier ons assortiment.

Contact opnemen

 

Naar overzicht
Deel dit artikel